Crema de Maní (Crema de Cacahuetes o Peanut Butter)

1006270001blog



Avui us presento una recepta exòtica. Em sembla exòtica pel maní, tot i que són principalment els nord americans els qui possiblement més utilitzen aquesta crema pels seus berenars.
És una recepta senzilla i econòmica, i que dóna lloc a moltes versions. És a dir: podem fer-nos unes torradetes, un sandwich com els americans que a més de la crema de maní hi posen melmelada!), podem utitlizar-la per farcir pastissos, etc…
Al contrari del que hom pot pensar, aquesta crema no és salada, sinó dolça. És la versió exòtica del que seria el nostre pa amb crema de xocolata (Nocilla o Nutella).



1006270003blog



INGREDIENTS: (per a 1/2 kg)
- 500 grams de maní torrats sense sal
- 30 grams d’oli de girasol
- 15 grams de sucre glass
- 1 pessic de sal


ELABORACIÓ AMB LA THERMOMIX:
1) Posar el maní dins el vas de la thermomix. Programar: 10 segons+Velocitat 5. Obrir i baixar les restes que hagin pogut quedar per les parets del vas o a la tapa amb l’ajut de l’espàtul·la.
2) Tornar a programar 30 segons+Velocitat 9. Si no volem que quedi triturat homogeniament, programar a velocitat 6. Obrir i baixar les restes que hagin pogut quedar per les parets del vas o a la tapa amb l’ajut de l’espàtul·la.
3) Afegir la resta dels ingredients i programar: 2 minuts+37º+velocitat 3 1/2.
4) Rectificar el punt de sal, comprovar la textura, si és massa líquida podem tornar a programar uns minuts més a la mateixa temperatura i velocitat. Cal tenir en compte que en fred espessirà una mica.
5) Guardar la crema de maní en un pot de vidre. Quant s’hagi refredat es guarda a la nevera, on la podrem conservar durant 15 dies.



1006270005blog



1006270002blog



1006270004blog



La pròxima publicació anirà relacionada amb la recepta d'avui.
Espero que us hagi agradat! i ja hem direu què us sembla.

The end

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria