Gelat de iogurt de peres amb xocolata (Helado de yogurt de peres con chocolate)

Varis 040blog


Ufff… ja torno a ser aquí!
Aquestes últimes setmanes ha estat com córrer una marató: voler ser a tot arreu!
I una de les meves prioritats és escriure el bloc, però la meva família és el primer ¿no? i els devia temps i compromisos per  afrontar! per això aquestes últimes setmanes les meves publicacions s’han espaiat una mica més del que jo voldria, però un cop torni a la rutina habitual espero poder tornar a ser aquí puntualment cada setmana.
No sé si és perquè els nens han començat l’escola, perquè als matins refresca (ja no és el mateix esmorzar a la taula del porxo), el Sol ja no escalfa igual…que sembla que l’estiu s’acabi, i després d’un hivern tant llarg, aquest estiu se m’ha fet molt curt.
I m’he passat tot l’estiu somiant en fer gelats casolans… i total només he pogut fer (de moment) dues receptes. Primer perquè no feia prou calor i feia que no vingués tant de gust, després perquè vaig comprar l’accessori de fer gelats de la Kitchen Aid però la Kitchen Aid no va arribar fins a molt més temps després…
Aquest gelat el vaig fer la mateixa setmana de rebre la kitchen Aid però fins avui no us presento la recepta que és una adaptació de la recepta extreta del llibre de la Marta Carnicero, Exprime tu thermomix con 94 nuevas recetas.
La recepta d’avui està dedicada a les persones més important d’aquest bloc, els meus seguidors: Carbunille, Anna, Martha, CForgas, Enjuliana i Alimonia.
Però també a tots els que heu deixat comentaris.
I a tots aquells que m’heu visitat alguna vegada i no heu deixat cap comentari o no us heu afegit com a seguidors.
Per a tots vosaltres: GRACIES i la recepta d’avui:

Gelat de iogurt amb peres i trossets de xocolata
Varis 039blog


INGREDIENTS: aproximadament 1 litre de gelat, 8-10 racions de gelat depenent de la mida de la bola de gelat que facis.
- 1/2 de peres
- 3 iogurts cremosos (grec)
- 50 grams de llet condensada
- 70 grams de sucre

ELABORACIÓ:
1) Preparar les peres: pelar la pell, tallar a trossetes i escampar sense tocar damunt una safata. Posar la safata al congelador durant 24hores. Passades aquestes 24 hores, treure la safata del forn i traspassar els trossets de pera congelada dins una bossa per congelats. Aquest procediment val per totes les altres fruites.
Si teniu la geladera de la Kitchen Aid posar-la també al congelador per tenir-la freda per l’endemà.
2) Elaboració amb la thermomix: Posar tots els ingredients dins del vas i programar: 1 minut i 30 segons a velocitat progressiva fins a 10, i amb l’ajut de l’espàtula subministrada amb la thermomix remenar en direcció contraria a les cutxilles per ajudar a triturar bé totes els ingredients. Servir immediatament dins de copes o reomplir uns conus de galeta. Si en sobra posar-lo dins un recipient hermètic i guardar al congelador, tot i que després es formaran cristalls de gel que faran que el gelat perdi la seva textura cremosa.
Si volem que el gelat un cop fet i guardat recuperi la seva textura cremosa podem fer dues coses:
1. Retira el recipient hermètic del congelador uns 15 minuts abans d’utilitzar, i a cullerades posar el gelat que ens menjarem al vas de la thermomix i tornar a triturar a velocitat progressiva. Amb aquest procediment trenquem els cristalls de gel i recupera la textura cremosa.
2. Guardar el gelat dins el recipient hermètic al congelador i durant les hores següents, cada mitja hora retirar el recipient del congelador i remenar amb una espàtula per desfer els cristalls de gel. De fet aquest és el procediment més casolà per fer gelats.
2) Elaboració amb la Kitchen Aid: Triturar tots els ingredients junts en un turmix. Acoblar la geladera a la Kitchen Aid i un cop estigui en funcionament a velocitat 1 anar afegint el triturat. Triga uns 20 minuts a fer-se el gelat. Passat aquest temps podem servir el gelat o bé guardar-lo en un recipient hermètic al congelador. Si fem així el gelat no es formaran cristalls de gel.


Gelat amb marc blog


Com podeu veure és una recepta fàcil, fàcil, fàcil de fer. Apte pels que tenen al·lèrgia a l’ou, ingredient principal de la majoria dels gelats!


Varis 037blog
Espero llegir els vostre comentaris.

The end
ShabbyBlogsDividerM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria