Tronc de Nadal amb Escates de Xocolata

DSCF6470blog


Amb aquest braç podem sorprendre aquests dies de festes als nostres invitats o als amfitrions. De troncs de Nadal n’hi ha molts, però aquest és una mica més atrevit, desenfadat que de ben segur es menjarà ràpidament!
Aquesta recepta malgrat el seu aspecte sofisticat, és facilíssima de fer. Només cal tenir en compte que la trufa necessita unes 12 hores de refredar abans de muntar-la.

TRUFA

Ingredients:
- 500 grams de nata per muntar
- 75 grams de sucre
- 200 grams de xocolata fondant

Elaboració:
1.Trossejar la xocolata i posar-la dins el vas. Programar: 20 segons a velocitat progressiva 5-7. Reservar.
2. Posar la nata al vas i programar: 6 minuts a 90º i velocitat 2.
3. Afegir la xocolata polvoritzada i programar: 30 segons a velocitat 3 o fins que veiem que la xocolata s’ha fos tota. Reservar en un recipient hermètic a la nevera durant 12 hores. Cal que estigui ben freda.
    • Si no disposem de thermomix podem trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria o al microones, i aleshores afegir-ho a la nata i remenar fins a integrar completament.
4. Passades les 12 hores ja podem muntar la trufa.
  • Amb la Thermomix: posem el vas una estona a la nevera perquè estigui ben fred. Posem la papallona i programem velocitat 3 fins que estigui muntada.
  • Amb la Kitchen Aid: posem l’accessori batedor i muntem la trufa a velocitat 4-8.
  • També ho podem fer a mà o amb un batedor de varetes.


DSCF6481blog



MASSA DEL TRONC

Ingredients:
- 4 ous mitjans a temperatura ambient
- 120 grams de sucre
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 120 grams de farina de reposteria
- 1 pessic de sal

Elaboració:
1. Pre- escalfar el forn a 180º
2. Posar el sucre, els ous, i l’essència de vainilla al vas de la thermomix junt amb l’accessori papallona. Programar: 6 minuts a 37º i velocitat 4.
3. Un s’hagi acabat el temps tornar a programar 6 minuts a velocitat 4 (sense temperatura).
4.Obrir la tapa i escampar la farina al voltant de la papallona i programar: 4 segons a velocitat 3.
5. Treure la papallona i amb l’ajut de l'espàtula·la  integrar del tot la farina amb moviments envolvents.
6. Escampar la massa per damunt un paper vegetal que haurem posat damunt una safata de forn. Procurem que quedi el més uniforme possible. Coure durant 10 minuts amb el forn a 180º dalt i baix.
7. Quant traiem el braç del forn tindrem la impressió que està encara una mica cru. Ha de ser així, és a dir no ha de quedar molt torrat, sinó més aviat com curt de cocció.
8. Retirada del braç de la safata del forn:  Damunt del braç hi posem un drap de cotó humitejat, i amb l’ajut del paper vegetal donem la volta al braç de manera que el drap de cotó quedi a la part inferior. Ho deixem damunt del màrmol. Retirem en compte el paper vegetal que haurà quedar a la part superior del braç. I amb l’ajut del drap de cotó enrotllem el braç perquè ara que encara és calent li donem la forma enrotllada. (Si ho féssim amb el braç ja fred, se’ns trencaria). Deixem refredar el braç estant enrotllat.



DSCF6480blog



ALMÍBAR

Ingredients:
- 130 grams de sucre
- 100 grams d’aigua
- el suc de 1/2 llimona

Elaboració: Posar tots els ingredients dins del vas de la thermomix i programar: 7 minuts a 100º i velocitat 2. Si no disposes de thermomix també es pot fer amb un cassó al foc i remanar fins que arrenca el bull i comença a espessir.



DSCF6474blog



ESCATES DE XOCOLATA

Ingredients:
- 200 grams de xocolata fondant negre.

Elaboració:
1. Fondre la xocolata trossejada al bany maria.
2. Estirar la xocolata damunt paper vegetal, i amb l’ajut de l’espàtula l’escamparem damunt tota la superfície del paper fent que quedi ben uniforme de gruix i mida.
3. Esperar que la xocolata es vagi refredant. Quant encara estigui tova però ja agafi cos marcar amb un ganivet afilat rectangles de 2x3cm aproximadament.
4. Un cop s’hagi refredat del tot la xocolata treure el paper vegetal i separa les peces a la mida dels bocins marcats.
DSCF6473blog



MUNTATGE DEL TRONC
1. Mullar tota la superfície del tronc amb almívar amb l’ajut d’un pinzell.
2. Escampar la trufa per tota la superfície del braç deixant sense untar uns 3cm de les vores. Reservar una mica de trufa per la superfície.
3. Enrotllar el tronc. Untar la superfície. Damunt la superfície anar posant les escates de xocolata començant per un extrem i per la part inferior. És a dir posarem les escates per rengles de manera que cada rengla d’escates serà un tall a servir.


 DSCF6530blog


Us desitjo a tots:
DSCF6469blogShabbyBlogsDividerK  M’encantarà llegir els vostres comentaris!

13 comentaris:

  1. Un clàssic, amb una decoració original.
    Bones festes!

    ResponElimina
  2. Bon dia!! Aquest Tronc m'encanta!! És increïble això dels blocs...sempre, sempre, en cada entrada s'aprenen coses noves!! Aquestes escates m'encanten...si ho hagués vist abans, t'hauria "copiat". Ahir en vaig fer un, em va quedar vistòs i bo, però si hagués fet la teva presentació hagués deixat bocabadada a la família. Vaig a començar a preparar el dinar de demà; avui dinam a fora i el capvespre arribarem tard, però demà per delegació de ma mare soc la cuinera, així que he d'anar avançant coses. Un petó molt fort i Bon Nadal!!!

    ResponElimina
  3. ¡ESTO ES UNA PASADA MGLÒRIA, QUÉ DELICIA DE TRONCO Y QUÉ BONITAS TE QUEDARON LAS TEJAS!. Un beso.

    ResponElimina
  4. Oh! Fantàstic. Realment li has donat un toc d'originalitat amb les escates de xocolata. Felicitats per que és un tronc Nadalenc sorprenent! Petons,

    ResponElimina
  5. però quina cucada de tronc! m'encanta la teva versió! sens dubte molt més vistosa i original que els que estem acostumats a veure!!! petonets

    ResponElimina
  6. Caram, quina escorça tan bona que té aquest tronc jejeje.

    Molt bones festes!!

    ResponElimina
  7. quin tronc mes xulo!!!! jo amb les escates ja hi faria mal. felicitats!!!!

    ResponElimina
  8. Jolines! insuperable... en principi les escates semblen d´eriçó però a mi no em farien mal menjar-me-les.

    Bon any!

    ResponElimina
  9. Molt original!!! I de trufa, deliciós, m'encanta la trufa....

    ResponElimina
  10. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina
  11. ¡Umm, delicioso!, las fotos preciosas.
    saludos dadá flavors

    ResponElimina
  12. Muchas gracias a todos por vuestra opinión!
    Y a todos os deseo un feliz año nuevo!
    mglòria de Gourmenderies

    ResponElimina
  13. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria