Financiers a la naranja con pepitas de chocolate

DSC_1863_281


Whole Kitchen en su Propuesta Dulce para el mes de Marzo nos invita a preparar un clásico de la gastronomía francesa, Financier


DSC_1864_282


Tiempos para su elaboración:
  • 30 minutos de preparación
  • 10-15 minutos de cocción
  • 1 dia de reposo
    DSC_1865_283


    Ingredientes para 12 financiers:
    • 75 gramos de mantequilla
    • 40 gramos de naranja deshidratada
    • 50 gramos de harina
    • 120 gramos de azúcar glas
    • 50 gramos de almendras molidas
    • 4 claras de huevo
    • 30 gramos de pepitas de chocolate
      DSC_1867_284


      Preparación:
      1. Calentar la mantequilla en un cazo hasta que adquiera un color oscuro.
      2. Retirar del fuego y colar. Reservar hasta que se enfríe.
      3. En el bol de la batidora añadir: la harina, el azúcar glas, las almendras molidas y las claras de huevo. Batir hasta conseguir una textura de crema.
      4. Bajar la velocidad de la batidora e incorporar despacio la mantequilla. Subir otra vez la velocidad y batir hasta que empiece adquirir volumen.
      5. Añadir las pepitas de chocolate y los trocitos de naranja deshidratada. Mezclar con una espátula.
      6. Cubrir el bol con film transparente a tocar de la masa y dejar reposar durante 1 dia en la nevera.
        DSC_1869_285


        Cocción:
        1. Precalentar el horno a 180º.
        2. Con una cuchara rellenar el molde para financiers unas 3/4 partes de su capacidad.
        3. Hornear durante 10-15 minutos o hasta que al insertar un palillo este salga limpio y seco.
        4. Retirar el molde del horno y pasados unos 10 minutos ya podemos desmoldar con cuidado de no quemarnos, ni romper los financiers que aun estarán calientes y frágiles. Dejar los financiers en una rejilla para que terminen de enfriarse.
        DSC_1872_286


        Ingredientes para la ganache de chocolate:
        • 100 gramos de chocolate negro
        • 100 ml de nata para batir
        • 20 gramos de mantequilla
          DSC_1874_287


          Elaboración de la ganache:
          1. Trocear el chocolate en un bol.
          2. Calentar la nata hasta que hierva en un cazo en el fuego.
          3. Verter la nata caliente al bol con el chocolate troceado y mezclar.
          4. Añadir la mantequilla y mezclar.
          5. Verter la ganache de chocolate en una manga pastelera provista de boquilla redonda y lisa para decorar la superficie de los financiers.


            Fuente: Chocolate, Le Cordon Blue, Ed. Blume


            DSC_1878_289



            DSC_1879_290



            DSC_1883_291



            DSC_1877_288



            DSC_1885_292



            DSC_1887_293



            DSC_1888_294



            DSC_1890_295

            Para todos los que
            un día sin chocolate
            es como
            un día sin sol

            DSC_1900_296
            ShabbyBlogsDividerC

            28 comentaris:

            1. bon día guapa!!! quins financers més macos, i amb xocolata i taronja una perdició!!! petonets bonica

              ResponElimina
            2. M´encanta la barreja de xocolata y taronja ummmm i amb aquest ganache!!!!Un petó

              ResponElimina
            3. ...mmmm, la veritat és que combinació taronja i xocolata és que no falla mai!!
              Felicitats.
              Laura (Cocina Homemade)

              ResponElimina
            4. Moníssims!! m'agrada moltíssim el elegants que et van quedar ... i m'imagino
              aquest saborcito textura suau que tenen ... Mmmmmmm
              De cinema!!
              Un petonet

              ResponElimina
            5. Muy buena mezcla, me encanta!!!

              ResponElimina
            6. Tenen un nom que em crida molt l'atenció aquests dolços hehe. Em sembla que no els he tastat mai :(

              A banda i com que no he trobat el teu mail t'ho comento aquí: el dissabte 9 d'Abril al migdia tenim una trobada de blocaires a Barcelona, si t'interessa venir t'hi pots apuntar es clar. Estaria bé perque em sembla que no hem coincidit mai en cap trobada, oi? :)
              (http://www.decuina.net/2011/03/de-trobada-gastroblocire-el-mon-del.html)

              ResponElimina
            7. Que buena pinta!! Acabo de ver otros en otro blog, y me vais a matar! Que ganas de comer uno ahora mismo!! jeje

              ResponElimina
            8. me encanta el alzatarta que tienes!! que bonitos tus financiers
              saludos!

              ResponElimina
            9. Me han encantado!! Con el chocolate y naranja... Y las fotos son bonitas!

              Besos

              ResponElimina
            10. te han quedado estupendos. Que pinta. Bss.

              ResponElimina
            11. Gràcies per aquesta última frase, aquí estic jo!!!!!!
              M'encanta la teva versió, la trobo deliciosa. Per berenar ara mateix em menjaria un parell .......estic segura que cauria algun més ;-))
              Petonets

              ResponElimina
            12. Realment la xocolata i la taronja combinen molt bé, però no sempre tenen un acabat tan espectacular com el que tu els has donat!!!!!
              Quan dius taronja deshidratada, et refereixes a la taronja confitada?

              Jo sóc de les que mengen una mica de xocolata cada dia, però si un dia no n'hi ha (o simplement dic que "no toca"), no s'enfonsa el món, per a mi brilla tant com qualsevol altre dia! I és que hi ha tantes coses bones per menjar....!!!!!
              Petons

              ResponElimina
            13. hermosas fotos! y q buena idea para transformar algo tan simple en un postre!

              ResponElimina
            14. Hola guapa!!!
              espectaculars de presenació i de gust... Sense xocolata el dia seria avorrit.. I les fotos.. nena cada dia et superes!! Petons

              ResponElimina
            15. Mare meva, amb aquesta ganache ha d'estar temendos!! M'encanten!
              Petonets
              Sandra

              ResponElimina
            16. jajaja... ¡Me ha encantado eso de: para todos lo d¡que un día sin chocolate es como un día sin sol!, ¡¡¡es fantástico!!!. A mi ma pasa... y no sabes lo mal que la estoy pasando con esta dieta en la que no puedo comer chocolate.... Maravillosa receta, qué re-que-te-bonitos te han quedado, la combinación de chocolate y naranja es perfecta. Las fotos son PRECIOSAS, qué delicadeza, qué luz... ¡¡¡MARAVILLOSO MGLÒRIA!!!. Un besín.

              ResponElimina
            17. T'han quedat xulíssims!!
              El toc de taronja i de xocolata...de 10!!
              I les fotos molt bones, veig que li treus profit al peu de pastissos, oi?? És que és moolt maco!
              Un petó molt fort,
              Paula

              ResponElimina
            18. Estan fantàstics!!! t'han quedat més que bons Gloria!! pot ser que la recepta estigui inspirada a la que surt al llibre de Chocolate de Le cordon bleu?? vaig a estar a puntet de fer-los pk amb el ganache per sobre han d'estar divins!
              Molts petonets guapa

              ResponElimina
            19. M¨ encanten els financiers però sempre he provat els clàssics. Ara ja no tinc excusa per variar de gust.

              ResponElimina
            20. Jo guapa, ¡que delicia! la mezcla del bizcocho suave, la crema de chocolate...¡que perdición!
              Muchas gracias por contestarme a mi duda con tanta dedicación y cariño, gracias por dedicarme tu tiempo. Eres un cielo. Besos.

              ResponElimina
            21. Hola Mgloria, els financiers són una de les coses que mai he preparat i que tinc pendent de fer. Al vore els teus m'han entrat unes ganes... tenen una pinta estupenda i les fotos elegantissimes, muaks

              ResponElimina
            22. Per cert Mgloria , necessito un peu de pastís, eixe blanc m'encanta, on puc aconseguir-ne un de paregut????

              ResponElimina
            23. JUDITH: no se com t'ho fas per ser sempre la primera! ;*

              CHEZ SILVIA, LAURA de HOMEMADE, DONIBANEKO, LUISA, ELS FOGONS DE LA BORDETA: Moltes gràcies, teniu raó la xocolata i la taronja fan bona parella!

              ROSEL: Es la primera vez que los hacía, y me han parecido ricos, suaves y no demasiado caloricos, aunque otro día probaré de sustituir la mantequilla fundida por aceite de oliva!

              STARBASE: És per mi tot un honor rebre aquesta invitació!!! No, no he anat mai abans a una trobada, aviat farà un any que vaig començar i em farà molt il·lusió poder venir! Tan aviat com pugui confirmar assistència t'ho dic!!! I mil gràcies per pensar amb mi!

              NINA: En tu estado mejor que te comas uno! o dos!! Los antojos son los antojos!!!

              ARI, PAULA :*, CANDELACANELA: El alza tartas lo compré aquí: http://www.fabulousbakingco.com/tienda.html, y os aseguro que había de más bonitos!!!

              VALERIE, JULIANA, ERI: Muchas gracias por los que decís de las fotos.. he aprendido mucho, pero aún no soy capaç de orgullozer a mis profesores!

              CARMEN: Miro d'estar-me'n de menjar xocolata.. però si em passa la sombra de que em ve de gust.. no m'hi puc resistir!!!

              MARGARIDA: La recepta original la fan amb taronja confitada, que deu quedar terriblement exquisit! Però finalment vaig substituir-la per tarnja deshidratada que vaig comprar a Casa Ametller. I t'he de dir que admiro la teva força de voluntat per saber dir "no" a la xocolata!!!

              IRATXE: lo realmente maravilloso es tu visita!!!

              INGRID: Sí, sí!!! La recepta és del llibre Chocolate del Cordon Blue! quines receptes que hi ha, eh? ;)))

              CRISTINA: Has de tastar aquesta versió!!!

              EL CUADERNO DE IDEAS: Muchas gracias por tus palabras! Y tu eres como el Sol!!!

              CANDELACANELA: Al comentari d'abans que t'he deixat sobre el pedestal, vull afegir que MOLTES GRÀCIES pel teu comentari sobre les meves fotografies! Saps que aprecio enormement el teu treball fotografic!!!

              Y PARA TODOS LOS LECTORES DEL BLOG,
              Un abrazo!
              Mglòria

              ResponElimina
            24. Que bons amb xocolata són els propers que faré. I amb la ganache ja de vici total. Una delicia!!!

              ResponElimina
            25. Vaya, pues estos financiers son para mi! Si es que el chocolate me pierde... :)

              ResponElimina
            26. Siento muchísimo haberme perdido tus finaciers me han parecido exquisitos con esa mezcla de naranja y chocolate que a mi particularmente me parece perfecta. Me los he copiado para hacerlos en cuanto pueda. Besos y buen fin de semana de calorcito.

              ResponElimina
            27. Se ven deliciosos!! Bonitas fotos! Un besito:)

              ResponElimina
            28. Deliciosos estos financiers!!! Naranja y chocolate, una combinación perfecta.
              Un besote

              ResponElimina

            Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
            Mglòria