Com fer gelats de manera tradicional


DSC_6539.NEF



Ingredients:
  • 3/4 de litre de llet
  • 6 rovells
  • 1 pal de vainilla
  • 175 grams de sucre glas

Elaboració:
  1. Barrejar els ous i el sucre en un bol gran. Reservar.
  2. Posar a bullir la llet amb el pal de vainilla. Apagar el foc i deixar-lo infusionar durant 10 minuts. Retirar el pal de vainilla.
  3. Posar al foc un cassó gran amb aigua (hi haurà de cabre el bol del punt 1 més endavant).
  4. Afegir la llet calenta en el bol on hi ha la barreja dels ous i el sucre. Batre sense parar amb la batedora manual.
  5. Posar aquest bol al bany maria al cassó. Escalfar l’aigua a foc suau. No deixar de batre continuament, i deixar coure sense que bulli fins que es converteixi en una crema homogènia.
  6. Retirar el bol del bany maria, i abocar la crema dins un recipient apte pel congelador. Deixar refredar a temperatura ambient, tapar la superfície amb un film transparent perque no faci crostra. Si es vol abans de posar al congelador es pot deixar unes hores a la nevera perque es vagi refredant i no fer “patir” tant el congelador.
  7. Deixar que s’endureixi al congelador (unes 2 hores).
  8. Treure el recipient del congelador i batre de nou fins a convertir en crema. Tornar a posar al congelador.
  9. Repetir els punts 7 i 8 un parell de vegades més. Amb això aconseguim trencar els cristalls i fer que el gelat tingui una consistència més cremosa.



Aquesta és la recepta base que podem modificar afegint fruita, xocolata, licor… la imaginació està en les vostres mans per crear qualsevol gelat!

Font: La heladeria en casa, de Aina Argüelles.
ShabbyBlogsDividerK


Vull donar les gràcies a la Trini Altea del blog La cocina de Trini Altea per otorgarme el premi Indalo de Bronce per tenir 100 seguidors del blog. De fet, les gràcies us les he de donar a vosaltres seguidors que sou el motor que mou aquest blog.





Moltes gràcies a tots!!!

8 comentaris:

  1. Encara no m'he animat a fer gelats... i quan els veig pels blogs dels altres em fa una enveja!!! ;) Felcitats pel premi!!! petonets.

    ResponElimina
  2. Apa! Doncs vinga a fer gelats que ja toca!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. genial! m'ha anat perfecte el post d'avui per fer la propera recepta del 15!!! ;P moltíssimes gràcies bonica. Bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. Està molt bé tenir una recepta base amb ingredients senzills i fàcils de trobar.

    :)

    ResponElimina
  5. Els gelats són el meu vici! I per això no m'he comprat mai una geladora casolana, perquè si no en faria cada dia, je je je...

    ResponElimina
  6. Ara ja no podem tenir cap excusa per no fer gelats!! Ho has explicat de totes les maneres possibles...a menjar gelat s'ha dit!!
    Petonets guapa!

    ResponElimina
  7. Gràcies per aquesta recepta base, la farem servir per la recepta del 15!! :D
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. M.Gloria, la teua explicació em serà de profit, no tinc geladora ni cap intenció de comprar-ne, perque a casa no som de gelats, però si que alguna vegada m'abelleix fer-ne i em vindrà genial saber com. En prenc nota!!!!
    Rosanna, de cosas con encanto.

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria