Macarons d’Albercoc al Moscatell {Sorteig}

títol macarons albercoc
L’àvia del meu marit, cada Nadal ve a casa amb una safata plena de fruits de secs. Enguany els dàtils i els albercocs secs n’eren els protagonistes.
Feia dies que volia preparar una recepta amb aquests albercocs d’aroma tant intens, fins que fullejant llibres vaig trobar la recepta d’avui.
Albercocs secs copia
Un altre ingredient imprescindible per la recepta d’avui és el moscatell, i aqui a prop, a Montbrió del Camp fan un moscatell que per mi no té igual: Moscatell Montbrione!
moscatell i albercocs secs
I fa unes quantes setmanes, uns clients em van obsequiar amb aquesta mel centenaria!
¿Es pot estar més agraït als regals que la Mare naturalesa ens dóna, i agraïr a la gent que me’ls regala amb una recepta de macarons?
Collage Mel
Així doncs, anem a veure com es prepara la recepta (la recepta és adaptada d’un llibre que avui es sorteja!):
La recepta amb els macarons
INGREDIENTS pels MACARONS
  • 200 grams de sucre glas
  • 100 grams d’ametlla mòlta
  • 120 grams de clara d’ou
  • un pessic de sal
  • 40 grams de sucre glas
  • Colorant de color groc (al gust)
  • Sucre tenyit de color rosa
ELABORACIÓ: Podeu consultar un tutorial que vaig fer per macarons aqui.
  1. En un bol airejar i tamisar els 200 grams de sucre glas i les ametlles mòltes. Reservar.
  2. Posar a la batedora les clares d’ou i el pessic de sal. Batre.
  3. Quant comencin a estar espumoses afegir els 40 grams de sucre de glas cullerada a cullerada, i batent entremig per deixar incorporar el sucre a les clares muntades.
  4. Un cop les clares adquireixen un to brillant, afegir el colorant groc. És opcional. Jo hi he posat un escuradents impregnat i ho he barrejat fins a uniformar el color.
  5. Ara toca afegir a cullerades la barreja de la resta del sucre amb les ametlles. Entre cullerada i cullerada barrejar bé amb una espàtula amb moviments envolvents.
  6. Omplir una màniga pastissera i damunt de la safata de forn coberta amb paper vegetal, fer circumferencies d’uns 5 cm de diametre, deixant espai entre ells.
  7. Eliminar les bombolles que es formen a la base, aixecant la safata del forn i colpejant-la contra la taula o taulell. Amb l’ajut d’un escuradents podem punxar les bombolles que han pujat a la superficie.
  8. Decorar la superficie dels macarons amb el sucre tenyit de color rosa.
  9. Deixar assecar la massa a temperatura ambient durant 1 hora.
  10. Coure els macarons durant 10 minuts al forn calent a 170º.
  11. Un cop cuits retirem la safata del forn i deixem refredar els macarons a la mateixa safata una estona abans de traspassar-los a una reixeta per acabar de refredar.
  12. Farcir els macarons
Collage macarons pedestal
INGREDIENTS pel FARCIMENT:
  • 150 grams d’albercocs secs
  • 1 cullerada de suc de llimona ecològica
  • 1 cullerada de mel
  • 2 cullerades de moscatell Monbrione
  • 4 cullerades de formatge d’untar light
ELABORACIÓ:
  1. El dia abans: trossejar els albercocs (ben petitons, que sino no sortiran per la màniga pastissera al farcir els macarons) i posar-los en una caçoleta junt amb el suc de llimona, la mel i el moscatell.
  2. Escalfar sense que arribi a bullir.
  3. Retirar del foc, tapar i reservar.
  4. Al següent dia: barrejar amb el formatge i omplir una màniga pastissera sense boquilla.
  5. Farcir els macarons.
Olleta albercocs collage

macaron safata primer

macarons intercalats
Avui és Sant Jordi, i com mana la tradició, la rosa i el llibre són presents en la majoria de les nostres cases.
Aquesta setmana passada vaig veure registrats 200 seguidors –a hores d’ara ja en som més!- i si bé hi ha blogs molt més joves que el meu que fa temps que els tenen, per mi és tota una sorpresa, mai m’haguès pensant arribar a aquesta xifra.
Així doncs, per cel·lebrar-ho he pensat que podria fer un sorteig. Com molts de vosaltres ja sabeu, els macarons han marcat la meva vida els darrers 15 anys. Però no va ser fins fa tres anys que la meva amiga Cristina Ll. me’n va regalar una caixa el dia del seu enllaç. I fa 3 anys arrel d’un viatge a París vaig comprar-me el llibre d’en Pierre Hermé.
I deu fer cosa de mig any, la meva amiga Judit em va regalar aquest llibre que avui entra en sorteig. És tan simple i preciós, que no crec que hi hagi millor manera de cel·lebrar els 200 seguidors que regalant un llibre igual que el meu, perque en pogueu gaudir tant com jo!
Macarons i llibre de fons
Per participar  tant sols fa falta que deixis un comentari en aquesta entrada i  endevinar quin llibre és el que sortejo. Crec que us ho poso bastant fàcil…, tampoc demano que us feu seguidors ni rés per l’estil, només us proposo un joc!
D’entre tots els comentaris rebuts que hagin encertat el nom del títol del llibre faré un sorteig que se sabran els resultats el dia 30 d’abril coincidint amb l’entrada que faré per Ventanas Verdes. Un sol llibre, un sol guanyador!
molta sort macarons

Amb la recepta d’avui vull homenetjar a l’àvia Alejandra que fa unes setmanes va ser el seu aniversari, i a tots els 200 i pico seguidors.
Macarons cinta rosa Collage
Moltes gràcies!!!
Collage bosseta macarons
Si voleu veure altres entrades meves referents als macarons:

40 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquesta entrada! Jo sóc d'un poble (Porreres, Mallorca) on hi ha una gran quantitat d'albercocs, i es fan moltes receptes on aquest és el protagonista. Per tant, no hi ha millor excusa per provar de fer aquests macarons... :)

    El llibre crec que és Macarons. Chic & delicious French treats, de l'Annie Rigg.

    Salutacions i bona setmana,
    Caterina
    http://somriuresicolors.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Mai havia vist uns macarons amb albercoc, que bons han d'estar!!!

    Participo al sorteig, a veure si hi ha sort. El llibre es Macarons d'Annie Rigg?? :-?

    Petons maca!

    ResponElimina
  3. Una entrada preciosa Gloria, y unos macarons que entran ganas de saltar dentro de la pantalla. Una buena manera de aprovechar la miel y los albaricoques. Un beso

    ResponElimina
  4. Una entrada preciosa Gloria, y unos macarons que entran ganas de saltar dentro de la pantalla. Una buena manera de aprovechar la miel y los albaricoques. Un beso

    ResponElimina
  5. En mi casa también tenemos un miembro de la familia que por navidad viene cargadito de frutos secos, para mi es una delicia pues me encantan.
    Los orejones los como durante todo el año, cargados de sabor, son una maravilla, verdad?
    Y qué suerte de miel... qué envidia me ha entrado!
    La receta me parece sensacional igual que el libro... es el de Annie Rigg??? (Espero haber acertado porque me encanta... que conste que he utlizado San Amazon para consultar.. jejeje)
    En cuanto a lo demás, felicidades a la Abuela y también a ti por esos 200 seguidores. Feliz Sant Jordi =)
    Besotes

    ResponElimina
  6. quines delicies i quines fotos!!
    petonets

    ResponElimina
  7. Me muero de envidia por esa delicia de sutil bocado. Tan delicioso como las fotos. Un beso.

    ResponElimina
  8. Hola Gloria.
    Me encanta ver tus entradas, las encuentro tan delicadas y cuidadas, una delicia para la vista.
    Que maravilla de regalos, los frutos secos, ese moscatel! y desde luego la miel. Con todo eso has logrado un postre de lujo. Nunca he preparado macarons pero ganas tengo, el libro me vendría de perlas, me apunto al sorteo.
    Creo que el libro es "Macarons, un postre delicioso y chic", de Annie Rigg, espero haber acertado.
    Un abrazo grande!

    ResponElimina
  9. Quines fotos mçes boniques i quina posada en escena més elegant!

    Enhorabona pels més de 200 seguidors!

    Sí, definitivament el llibre és Macarons, d'Annie Rigg (no el coneixia i també he consultat amazon...)

    Feliç diada!

    ResponElimina
  10. Glòria Felicitats pels teus 200 seguidors, quin èxit!
    M'encanta aquest sorteig que fas i per descomptat que hi participo. T'he de dir que m'he passat un parell de minuts a l'amazon buscant el títol exacte del llibre i quan l'he trobat i m'he ficat a publicar el comentari m'he estirat dels cabells, amb el ràpid que hagués estat mirar el missatge anterior....hehehehehe!! bé, en fi, aquí deixo el títol: Macarons, un postre delicioso y chic de Annie Rigg! Sort a tothom!

    ResponElimina
  11. Hola, tienen un pinta!!!
    El libro creo que es "Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg. Este internet que lo encuentra todo!!!!!
    Me apunto al sorteo.
    Xisca Rotger
    xrotger@gmail.com

    ResponElimina
  12. Gloria felicidades por todo, por los seguidores,por la receta divina de hoy,por las fotos fantasticas,por el sorteo y claro que me apunto creo que es Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg
    peto

    ResponElimina
  13. Hola!!
    Fa temps que tenc pendent de provar de fer macarons, però mai trobo el moment. Crec que de moment hauran d'esperar, però tenc ben guardat el teu tutorial!!
    Aquests macarons que has preparat han de ser boníssims!!
    I sí, jo també he cercat a google i a amazon, què faríem sense ells? El llibre és el Macarons, d'Annie Rigg!!
    Les fotos xulíssimes!!
    Petons guapa!!

    ResponElimina
  14. Que bona pinta y m'ha encantat el llibre. Y le fotos son molt bones, segurament igual que aquests macarons


    petons

    ResponElimina
  15. Los macarons te han quedado fabulosos, pero la entrada, me ha cautivado. Es todo delicadeza, las fotos, las telas, la presentacion, la luz.

    Me ha enamorado.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  16. QUe delicia de entra, delicada y dulce como tu. No se cual es el libro. Pero bueno. Me llevo tu receta. Mil bss.

    ResponElimina
  17. Maravillosos macarons, con esos sabores tan entrañables!!!! Preciosa entrada, me ha enamorado de pies a cabeza ;-)
    Un besito.

    ResponElimina
  18. Si Gloria, me animo a probar para ver si tengo suerte y me llevo ese maravillos libro.

    Creo qeu es el de Anie Rigg, "Macarons un postre delicioso y chic". A ver si tengo suerte, aunque ya lo es poder visitar tu blog.


    Enhorabuena por tus 200 seguidores.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  19. Buenos días! Que receta más dulce y rica y como siempre las fotos preciosas! Yo nunca he hecho macarons... Éste libro sería una buena razón para iniciarme!
    Participo: El libro es " Macarons. Un postre delicioso y chic". Anie Rigg.
    Un saludo,
    Sonia soniars01@hotmail.com

    ResponElimina
  20. Me apunto!!! Porque quiero aprender a hacerlos, me encantan los macarons!
    El libro es "Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg.
    ninadesignsinfo@gmail.com

    ResponElimina
  21. Jo estic totalment enganxada als macarons, de vegades m´en compro tres i m´els menjo pel carrer, ja no et dic quan vaig a Ladurée.... Els teus son fantàstics amb un farciment delicios!!!
    El llibre és de l´Anie Rigg, "macarons un postre delicioso y chic". Petonets

    ResponElimina
  22. Hola!! he conocido tu blog por medio de Luisa (cocinando con mi carmela) y me encanta, es precioso.
    Los macarons son mi pesadilla pero me encantan, las fotos fantásticas.
    Un beso.
    Claudia

    ResponElimina
  23. Quins macarons mes bons!! Aquest dilluns una companya de feina que es francesa ens va portar de Ladurée Paris... impresionants.
    M'encataria aquest llibre per poder-ne fer a casa!
    Crec que es "Macarons, un postre delicioso y chic", de Annie Rigg...

    Petons

    ResponElimina
  24. Lo tengo, lo tengo!!!
    Macarons. Un postre delicioso y chic.
    Annie Rigg
    El pais / aguilar.

    Espero tener suerte!!
    Gracias un saludo,
    Lili Fabeiro

    ResponElimina
  25. Macarons: Chic & Delicious French Treats d'Annie Rigg. Jejej ho he cercat a Amazon. Jo encara no m'hi he ficat al mon de Macarons però no estaré molt a provar-ho.
    Ja ens "coneixem", tenc un blog per al.lèrgics (http://recetasalergicossintrazas.blogspot.com/), i estic desitjant que provi les ametlles per provar-ne de fer, sense ou ni llet. ;)

    ResponElimina
  26. Macarons. Un postre delicioso y chic.
    Annie Rigg

    Creo que es el libro que tenemos que adivinar.

    A ver si tengo suerte.
    Gracias por el sorteo.
    marrguezsuarez@hotmail.com

    ResponElimina
  27. Glòriaaaaaaaaaaaaaaaaaa... yo quiero ese libro!!!!! Ay ay ayyyyy Qué fotos más lindas!. Aunque sabes...?. Tus fotos me han parecido mucho más bonitas y no te doy "chow".
    Los macarons prometen... mucho, mucho!
    Un besoteeeeeeeeeeeee y quiero ese libroooooooooooo

    ResponElimina
  28. Ufff dons no havia mirat que s'havia de deixar el nom del llibre. Dons si no m'equivoco es el llibre:

    Macarons: un postre delicioso & chic- de Annie Rigg

    De totes manes no visc adins de España, i no sabia si el concurs es nacional.

    Petons

    ResponElimina
  29. aiaiia, que llego al sorteo por los pelos!! yo también creo que el libro en cuestión es el de Annie Rigg llamado Macarons: un postre delicioso & chic. Por cierto que nunca he intentado concinar macarons porque me resultan un tanto empalagosos, aunque creo que es de esas recetas en que cocinarlos es mejor que comerlos :)

    ResponElimina
  30. Glòria, ¡qué fotos tan bonitas! ¡ que macarons tan preciosos! Yo sólo lo intenté una vez y fue un desaaaaaastre!!!!! es una preparación tan delicada..... pero se ve que a ti se te da genial :)
    besos!

    ResponElimina
  31. Què bons! Encara no m'he animat a fer-ne cap vegada. Els teus fan una pinta deliciosa.

    ResponElimina
  32. Ya sabes que yo de libros de dulces no se mucho pero me encanta el final de esos orejones :)
    Un besote

    ResponElimina
  33. Aquí tienes mi participación para el sorteo. El libro es "Macarons, un postre delicioso y chic", de Annie Rigg y Kate Whitaker. Suerte para todos.

    ResponElimina
  34. Gloria, acabo de conocer tu blog a través de Luisa Morón Ojeda y me encanta tu trabajo... Además, los macarons son una de mis debilidades, por lo que el sorteo es para mi irresistible!!! Por favor cuenta conmigo.... El libro es "Macarons: un postre delicioso y chic" de Annie Rigg.
    A ver si tengo suerte!!!
    Me quedo siguiendo tu blog, seguro que voy a aprender muchísimo...
    mariajdepaz@hotmail.com
    Un beso
    The English Company blog

    ResponElimina
  35. Hola !!!
    Jo els vaig tastar fa un parell d'anys a París i em van encantar ... però mai n'he provat de fer així que el teu llibre " Macarons: un postre delicioso y chic" de l'Annie Rigg, seria una font més d'inspiració per inaugurar-me fent macarons !!!
    1 petó

    ResponElimina
  36. Yo tambien quiero participar!! que para eso somos tocayas.
    el libro se llama
    Macarons. Chic & delicious French Treats, de Annie Rigg
    llego a tiempo??

    ResponElimina
  37. Y yo me apunto!!! La verdad nunca los había probado...
    El libro es "Macarons, un postre delicioso y chic" de Annie Rigg.
    elblogdevilka@gmail.com

    Saludos,

    ResponElimina
  38. Hola, acabo de descubrir tu blog gracias a Luisa Morón. Y si me gusta el blog de Luisa,me tiene que gustar el tuyo porque tienes unas fotos preciosas y las recetas están fenomenal pero aún no me ha dado tiempo de ponerlas en práctica.
    Los macarons son una de mis debilidades, pero hasta ahora sólo me he lanzado con los de chocolate y frambuesa.Probaré con éstos que tienen una pinta buenísima.
    Y ya que estoy por aquí, me apunto al sorteo. Según Fnac...el libro es "Macarons.Un postre delicioso y chic. Annie Rigg. Fotografías de Kate Whitaker".
    Saluditos y espero seguir viendo tus fotos y recetas

    ResponElimina
  39. Hola, per casualitat he trobat el teu blog i m'encanta!!!
    M'apunto al sorteig, el llibre és: Macarons. Un postre delicioso y chic. Annie Rigg.

    Gràcies!!

    ResponElimina
  40. I just found your blog through the DMBLGiT roundup. I am so glad I discovered it - you have so many beautiful recipes! You have a new fan :-).

    I would like to invite you to share this post (and other posts :-) ) on a new photo based recipe sharing site that launched this month. The idea is simple: all recipe photographs are published within minutes of submission. And, of course, the images link back to the author's site.

    It's called RecipeNewZ (with Z) - http://recipenewz.com

    I hope you get a chance to visit and to share some of your delicious posts with our viewers. It would be a pleasure to have you on board :-)

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria