Gelat de barretes de cereals

_DSC2151



Fa uns dies us parlava del pastís de maduixes i crema catalana que podeu recoradar aqui. Estem en época d’aprofitament, de fet a casa em van ensenyar a no llençar mai rés, així que de la crema catalana que va sobrar vaig aprofitar per fer un gelat.





_DSC2073




Per fer la crema catalana necessitem:
  • llet
  • sucre
  • ous
  • la pell d’una llimona
  • 1 branca de canyella



_DSC2088web




Elaboració tardicional:
1. En un cassó es posen els rovells d’ou amb el sucre i es barreja amb una espàtula.
2. En un altre cassó es fa bullir la llet amb la pell de llimona i la canyella. Quant arrenca el bull deixar coure a foc baix durant 3 minuts. Colar.
3. Tirar un primer raig de la llet al cassó on hi tenim els ous i remenar. Abocar-hi la resta de llet i barrejar amb un batedor manual.
4. Posar aquesta barreja al foc i sense deixar de remanar amb el batedor manual fins que arrenca de nou el bull. S’hi deix una estoneta més i es retira ràpidament del foc sense deixar de remanar perque no se’ns talli.
5. Abocar en un bol per deixar refredar, posant-hi al damunt un paper de cuina absorvent (per absorvir vapor d’aigua) i un plastic transparent (per evitar que se’ns faci crostra).
6. Guardar un màxim de 3 dies a la nevera.



Elaboració amb la thermomix:
1. Posar la papallona al vas i posar-hi tots els ingredients al vas excepte la pell de la llimona i la canyella. Barrejar 15 segons a velocitat 3 1/2.
2. Afegir-hi la pell i la canyella i programar 11 minuts, 90º a velocitat 2. Un cop acabat el procés, tornar a programar el mateix temps però sense temperatura.
3. Retirar la pell de la llimona i la canyella.
4. Abocar la crema en un bol, posar-hi al damunt a tocar de la crema un paper absorvent de cuina (per absorvir el vapor d’aigua) i film transparent (per evitar que ens faci crostra la crema)
5. Guardar un màxim de 3 dies a la nevera.




_DSC2076



Conservació: 3 dies com a màxim a la nevera. Però cal tenir en compte que un cop acabada de fer, l’abocarem en un recipient, i cobrirem la superfície amb paper absorvent i film transparent. El paper de cuina ens ajudarà absorvir l’aigua de la condensació, i el film transparent evitarà que se’ns faci una capa seca al damunt.




_DSC2087





_DSC2081




Per fer la resta del gelat necessitem:
- Crema catalana
- 6 barretes de cereals
- xocolata de cobertura




_DSC2075




Elaboració del gelat:
1. Trossejar les barretes de cereals
2. Barrejar les barretes trossejades amb la crema catalana
3. Omplir els motlles per congelar
4. Introduir el pal de fusta. Si són motlles dissenyats per posar el pal, el pal el podem posar al moment. Si per contra aprofitem recipients buids de flams o iogurts, introduirem els pals quant faci una hora que s’estan congelant.
5. Desprès de 24 hores desmotllar i banyar-los amb la xocolata de cobertura fosa.
6. Tornar a congelar els gelats.




_DSC2159web text




I aquest és el resultat:


_DSC2145





_DSC2149





_DSC2155





_DSC2150





_DSC2159web





_DSC2153



Espero que aquest estiu, tots feu forces gelats!
Durant el juliol: més receptes de gelats!
I fàcils, fàcils de fer!



15 comentaris:

  1. Que maravilla Gloria!! Este helado entra por los ojos, al igual que tu fotografía!! Me encanta cada detalle, una composición perfecta y una luz envidiable!!
    Ese polo me lo comía ahora mismo!!!
    Besos guapa!!

    ResponElimina
  2. Riquísimo!! Y mucho más sano que uno comprado!

    ResponElimina
  3. Gloria, te vas a reir, pero tengo yo en la nevera la crema de helado para hacer unos magnus este fin de semana.

    Que casualidad. Los míos mas tradicionales no me dejan innovar en esta ocasion en casa. Pero los tuyos con cereales, ummmmm riquisimos.

    Bss y pasa buen finde.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  4. Aixó te que estar de vici!!!!!!les fotos precioses, com sempre!!!!petons!!

    ResponElimina
  5. Ohhhhhhhhh quina bona idea!!!!!!!!!!!! la de joc que ens dona la crema catalana ;-)
    M'agraden aquests gelats, molt bons i fàcils, fàcils!!!!!!!!!
    Petonets maca i bona revetlla ;-)

    ResponElimina
  6. Que glotoneria.. me gustan mucho :)

    ResponElimina
  7. tienen una pinta estupenda. Esta semana no pasa de que vuelva a preparar helados. Besotes guapa.

    ResponElimina
  8. Que ricos!!! la cobertura te ha quedado de lujo, con lo torpe que soy yo para eso =) además con el calor que está haciendo estos días apetece un montón!!!
    Feliz fin de semana!!!

    ResponElimina
  9. Flipo! q macos t'han quedat...i de cereals i crema, aixo no se m'hagúes passat mai pel cap

    les fotos esplendides!!

    una abraçada

    ResponElimina
  10. Dzień dobry!
    Aqui en Polonia comen helados hasta bajo 0! Que delicia y que presentación ten bonita, me gusta tu bog, ya lo tengo en favoritos, feliz verano!

    ResponElimina
  11. ¡Hola guapa!, no dejas de sorprenderme una y otra vez, tus recetas son una verdadera delicia, este helado de crema catalana me ha dejado boquiabierta y las fotos son PRECIOSAS. ARTISTAZA. Un besazo y un abrazote.

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  12. Que bien vienen tus propuestas heladas con este tiempo, no solo tienen que estar riquísimas sino que las envuelves en esas preciosa imágenes que entrar en tu blogg es una delicia. Besitos guapa.

    ResponElimina
  13. DOncs es clar que si, s'ha de aprofitar tot i quan es per fer receptes tan delicioses com aquesta encara mes. M'encanta aquest gelat. Petons

    ResponElimina
  14. Quin bloc més macu!! acabo de descobrir-lo buscant gelats!! em faig seguidora, si volc veure el meu ja saps:

    cuinautil.blogspot.com

    petonets
    Lídia

    ResponElimina
  15. Un gelat fantàstic i nutritiu!!!
    En prenc nota.
    Petons
    Mon

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria