Brownie de xocolata + gelat de iogurt i fruita del bosc {La Fageda}

_DSC3104blog copia




Ja us vaig dir que en els propers dies arribarien més gelats, així que avui us porto una nova versió de proposta per acompanyar els gelats La Fageda.




_DSC3129blog




Gelat amb brownie és ja un clàssic en la majoria dels restaurants, però el que us prosposo de fer és un pastís de brownie amb gelat al damunt.

Per fer-ho primer cal tenir fet el brownie, el qual amb un tallador de galetes donarem forma al brownie:



_DSC3090web




Però potser primer que us explico com fer el brownie, oi?

Ingredients:
  • 300 grams de xocolata negre
  • 80 ml d’oli d’oliva refinat
  • 3 ous ecològics i a Tª ambient
  • 170 grams de sucre
  • 50 grams de sucre moreno
  • 1/2 culleradeta de cafè soluble
  • 1 culleradeta d’extracte o sucre de vainilla
  • un pessic de sal
  • 250 grams de farina
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • 2 terrines de 500 ml de gelat de iogurt i fruita del bosc LA FAGEDA
Elaboració:
  1. Pre-escalfar el forn a 180º
  2. Fondre la xocolata que prèviament haurem trossejat. La posem dins un cassó junt amb l’oli, i a foc d’inducció nº 4 fondre mentre no deixem de remanar. Un cop fos reservar mentre esperem que la xocolata fossa es posi a temperatura ambient anem preparant la resta de brownie.
  3. Batre els ous junt amb els sucres fins que quedi una massa esponjosa.
  4. Afegir el cafè soluble i l’extracte de vainialla. Remanar fins integrar.
  5. Afegir la xocolata fossa i remanar fins quedi la massa homogènia.
  6. Tamisar la farina, la sal i el llevat damunt el bol on hi tenim la massa. Remanar per integrar.
  7. Untar amb oli i folrar amb paper vegetal un motlle de mida mitjana. Abocar-hi la massa i deixar coure al forn durant 40 minuts.
Nota: queda molt bo si a la massa del brownie hi afegim un tassa de mores o gerds.




_DSC3091web




Arribat aquest punt: guardem els talls de brownie dins una fiambrera fins el moment que els haguem d’utilitzar.




_DSC3094web




_DSC3096web



Preparació del gelat:
  1. Treure del congelador les terrines de gelat uns 10 minuts abans de fer-ne ús.
  2. Retirar la tapa i amb l’ajut d’una cullera remanar el gelat. Costa una mica al principi però mica en mica veure-ho com us és més fàcil de dominar.
  3. Agafar el motlle que hem utilizat per fer el brownie (prèviament l’haurem rentat i secat) i el tornem a folrar de paper vegetal.
  4. Abocar-hi les terrines de gelat i amb l’ajut d’una espàtula escampar.
  5. Tapar la superfície amb film transparent.
  6. Guardar a la nevera durant 2-4 hores (més temps= millor)
  7. Passat el temps retirem el motlle del congelador, treiem el paper film i el desmotllem.
  8. Ja tenim a punt una safata folrada amb paper vegetal i el tallador de galetes que haviem fet sevir per tallar el brownie.
  9. Fem talls de gelat que traspassem a la safata.
  10. Un cop tenim tants talls de gelat com de brownie, tapem la safata amb el paper vegetal i ho retornem al congelador un parell d’hores més o fins l’hora de servir.



_DSC3099blog




A l’hora de servir:
  • Posar en un plàtera de servir: un tall de brownie i a damunt un tall de gelat.
  • També si es vol s’hi pot posar al damunt un altre tall de brownie perque quedi com un sandwich. Tot dependrà de l’alçada en que ens hagi quedat el brownie.




collage 3 brownie la fagedablog





Recepta brownie i la fagedablog




I així és com queda:



collage 3 brownie la fagedablog





_DSC3111blog





_DSC3115blog






Tant del gelat com del brownie han sobrat uns “retallons”. No estem en época de malgastar, i la imaginació em porta a fer un reaprofitament:



_DSC3134blog






GELAT DE IOGURT I FRUITA DEL BOSC TEXTURITZAT AMB MOLLES DE BROWNIE:
  • Aboquem les restes de gelat dins un bol i hi afegim les restes de brownie.
  • Remanar, abocar en recipients individuals
  • Tapar amb film transparent la boca dels recipients
  • Guardar al congelador
  • esperar que arribi aquell moment de devilitat en que ens vé de gust una coseta dolça i refrescant!




_DSC3130blog





_DSC3133blog





_DSC3142blog



Desitjo que us hagi agradat, i ja em comentareu que us ha semblat: tant els gelats com els nous i discrets canvis en el blog.

L’entrada d’avui li dedico a la Beatriz: per tots els teus esforços. Moltes gràcies!


18 comentaris:

  1. Un contraste de colores y sabores bien atractivo, con el brownie en mi casa nunca se falla. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  2. ¡DEMASIADOOO, DEMASIADO BUENO TOOODOOO!. Eres una artista, mira qué fotos, mira qué brownie y mira qué "re-aprovechamiento" ¡es que es una maravilla!. El brownie es mi postre favoritísimo, me encanta y con helado... ¡más!. Estos tarritos con el helado y el toppin de brownie son un verdadero vicio, ¡qué manera de aprovechar los retazos!. ¡DE-LI-CIO-SO-FAN-TÁS-TI-CO!. Un besote.

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  3. Esta entrada me recuerda mucho a una mia del verano pasado :) aunque lo del aprovechamiento no se me había ocurrido jajaja
    Gloria en el traductor no veo español ¿es cosa mía? me gusta el nuevo look del blog, más fresco.
    Besitos!!!

    ResponElimina
  4. Hola preciosa, ya te echaba de menos!!
    Me encantan los cambios que has hecho al blog y como Heva no encuentro el español en el traductor, así que a medias he entendido la entrada de hoy!!
    En cualquier caso una imagen vale más que mil palabras y como además hay muchas pues más todavía, se ve espléndido el brownie con el helado, que color más bonito!!! Ojalá lo pillara para probarlo!!
    Besotes mi niña!!

    ResponElimina
  5. Que bo!!! Encara no he trobat gelats de La Fageda però si són com els iogurts... mmmmmm!
    Bon diumenge, guapa!

    ResponElimina
  6. Buf, llàstima que vaig acabar els gelats que ens van enviar de la Fageda... perquè és una idea fantàstica!! Quina pinta! Però té fàcil solució, tornar a comprar-ne! :P

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Chicas: MUCHAS GRACIAS!
    He intentado solventar los problemas de traducción, espero que ahora funcione bien.
    La verdad es que esto de tocar las entañas de los blogs es lo más fastidioso del mundo! Arreglas una cosa y se desarreglan otras. Estoy trabajando para solventar otros problemas, ya sabéis: "a grandes males, grandes soluciones", pues resulta que ha desaparecido el menú principal donde estaban las etiquetas, no me deja instalar el archivo del blog.. a lo largo de la semana pretendo tenerlo solucionado con un plan B: estoy creando indices por categorías tal y como podéis intuir en la columna derecha.
    Gracias por vuestra paciencia. Si veis alguna otra cosa que no funciona, por favor decidmelo!

    ResponElimina
  8. Buenos día guapa!! Aparece una nueva receta publicada pero no se puede acceder a ella, Braç de crema!!
    Besitos y feliz domingo!!!

    ResponElimina
  9. Bona tarde Glòria,

    he trobat la recepta molt ocurrent i molt deliciosa i això sense haver-ho provat!! :DDDDDD

    M'encanta la idea! ;D
    Sonba&...

    ResponElimina
  10. Quina passada, és que ens ho prepares tan bonic, amb aquests colors, amb aquestes perspectives que emociona, et donen ganes de menjar-te la pantalla de l'ordinador!!! aquest postre té una pinta exquisita.

    ResponElimina
  11. tiene una pinta estupenda Gloria, no me tientes.... que pintaza madre mia. Las fotos divinas. Bss

    ResponElimina
  12. ¡Cómo me emociona esta entrada! Ese lila , ese brownie... como lo presentas..la mezcla de texturas y sabores que se adivina...Besotes. (Estoy sin internet, esto es una escapadilla....)

    ResponElimina
  13. Glòria, mi niña, qué color más lindo tiene ese helado. Me parece muy original la idea de presentarlo.
    Yo me iría contigo a tomarme unos poquitos...
    Bsitos

    ResponElimina
  14. Mmmm...que rico!!!
    Y muchas gracias por tu sugerencia, la tendré en cuenta!

    ResponElimina
  15. Magnífica recepta Mglòria, jo que sóc xocolatera l'he de fer si o si !!
    Les fotos genials com sempre i les novetats del format del teu blog, m'ENCANTEN !!! Ja m'agradaria que el meu fos 1/4 part de bonic de com és el teu !! M'encanta l'estil i aire que l'hi dones .
    1 petó

    ResponElimina
  16. De nou ens deixes bocabadats amb una recepta tan visual i saborosa. Esplèndida!!

    ResponElimina
  17. Boníssima i cremosa proposta, MGlòria. No coneixia el teu bloc, t'he conegut per la recepta de la Fageda. Ara ja tens una seguidora més! Si vols fer un cop d'ull al meu et deixo l'enllaç aquí: http://tapatdetapes.blogspot.com petons

    ResponElimina
  18. Quina idea mes original i sucosa....

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria