Trufes negres a la taronja {La Tavella}





I segurament us preguntareu: és possible menjar bombons ecològics?

I a sobre fets a casa!



Perque us ben confirmo, que jo abans mai m'havia fet aquesta pregunta, fins que els de La Tavella em van proposar de preparar plats amb una de les seves cistelles mitxes ecològiques.

I és que tal i com us vaig ensenyar amb les receptes d' aquíaquí i aquíLa Tavella és un projecte d'integració social en el que tots hi podem col·laborar comprant una de les seves cistelles que ens arribarà a casa.

I es que les seves taronges ecològiques tenen un aroma tan sugerent... que no em vaig poder resistir a preparar unes trufes amb la ratlladura de la seva pell.

Perque suposo que sabeu que és la pell de la fruita la que ens proporciona més fibra, vitamínes i minerals, oi?
Però si és precisament la pell la qui es queda també amb gran part de la càrrega química dels productes que haurien de ser naturals de la Terra, i que tret dels ecològics, reben constants tractaments no em plantejaria ratllar la pell d'un cítric (per molt que li ensaboni la pell) que no fos ecològic. 

Vivint en un poble no em vaig entretindre en buscar si trobava en algún comerç xocolata ecològica, perque si bé és possible que existeixi, aquí hi trobo el just i necessari per una subsistència bàsica. Què més podem  necessitar?

Em vaig assegurar de comprar una bona xocolata, de molt bona qualitat, evitant certa marca molt popular en que utilitza transgènics en tots els seus productes, fins hi tot en les llets infantils, us ho podeu creure? D'altre marques de llet infantil inclouen taurina, que ja em diras tu... Ainsss!!!


Amb aquesta recepta participo a Memòries d'una Cuinera, una iniciativa que m'encanta i ben poques vegades arribo a participar..





Ingredients per una vintena de trufes:

  • 100 grams de sucre
  • 2 rovells ecològics
  • 320 grams de xocolata negre
  • 100 ml de nata
  • ratlladura de 2 taronges ecològiques
  • cacao en pols


Elaboració de la recepta:
  1. Trossejar la xocolata i barrejar-la amb la ratlladura de la pell de les taronges.
  2. Posar la nata a bullir a foc baix sense parar de remanar. A l'arrecar el bull retirar dels fogons.
  3. Mentrestant podem batre els rovells amb el sucre fins que quedi una massa blanca i cremosa.
  4. En un bol ho barregem tot amb l'ajut d'una espàtula. Ho deixem tapat a la nevera durant uns 10 minuts perque ens agafi consistència la xocolata i podem manipular millor.
  5. Retirem de la nevera i amb l'ajut d'una cullera buidadora fem boletes uniformes que anem despositant damunt una safata o plat. Ho guardem a la nevera 30 minuts més.
  6. Abans de servir arrebossem amb cacao en pols.



Ja ho he decidit:
No necessito pensar-hi més i si m'equivoco estarà bé.
No cal mirar més enllà, això no és luxuria,
se que això és amor per... la xocolata!





... podem permetre'ns una petita bogeria, una lleugera relliscada.
Això no vol dir que deixem de ser fidels a la nostra alimentació.
Moments únics, que millor si són compartits.



30 comentaris:

  1. ui, que bones! Amb taronja, dius? Carai, quin luxe de trufes, per repetir!! he he. Bona setmana santa.

    ResponElimina
  2. Mi niña entre tu y Heva hoy me da el antojo seguro y yo que estoy sin poder comer nada con azúcar ainsss, me apunto la receta para el cumple de la chiquitina. Pasa unos días estupendos. Besos

    ResponElimina
  3. Mmmm!!! com m'agraden les trufes. I si no ens podem permetre algun gust de tant en tant, ja em diràs... Però en la mida que podem, sempre amb ingredients ecològics, com aquests. Petons.

    ResponElimina
  4. Quina delícia, Glòria!
    Jo quan compro taronges ecològiques tallo la pell ben fina i la deixo assecar, llavors la poso en un pot i la tinc per posar a les infusions. Els hi dóna un toc ben especial.
    Bé, una entrada amb unes fotografies precioses, unes bones imatges per començar una setmana santa que ja li tenim el peu el coll, demà ja som dijous i divendres festa!!! en tinc moltes ganes, de veritat, i espero que faci dies sense pluja per sortir a caminar i fer moltes fotografies.
    Una forta abraçada i el dia 1 torno amb una entrada als blocs :-)!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. quina delicia! estic salivant amb aquestes trufes!!
    petonets

    ResponElimina
  6. Disfrutar de unas trufas siempre es un placer y si además llevan un toque de naranja, se convierte en un bocado extraordinario.

    Un beso,

    ResponElimina
  7. Qué gusto de locura!. Adoro la mezcla de chocolate y naranja, y disfrutarlo a pequeños bocaditos tiene que ser todo un placer. Besos.

    ResponElimina
  8. Glòria,
    Jo amb aquestes trufes em permetria caure cada dia, no relliscar. Ara mateix m'estic imaginant un cafetonet, una bona música i 3 dotzenes d'aquestes trufes...
    Una abraçada amiga,
    Nani

    ResponElimina
  9. Quin vici que han de ser aquestes trufes, boníssimes!

    No coneixia al teu blog i pel memòries hi he arribat i pel poc que he vist, m'agrada tot!!! Així que si et sembla em quedo per aquí i vaig a fer una mica més volta ;)

    Una abraçada

    ResponElimina
  10. A esto te referias jeje hoy las dos chocolateras, una vez al año... o dos o ... mejor no sigo ¡feliz descanso!!!

    ResponElimina
  11. Glòria, és possible que aquest final de mes sigui tant dolç que no ho poguem aguantar?
    la recepta amb taronja és perfecte!

    ResponElimina
  12. ¡Qué cosa tan rica, me encanta el chocolate!, unos bombones únicos, hechos en casa, con mimo, cuidando todos los ingredientes... ¡deliciosos!. Un besote guapa,

    www.cocinaamiga.com

    ResponElimina
  13. A casa també fem servir productes ecològics i estem molt contents.
    El que més sorpren és que les coses tenen el gust del que són.
    La foto molt maca i les trufes segur que boníssimes.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  14. Hola Gloria. Me gustaaaaaaaaaa tu receta. ¡Cómo decírtelo más claro! Naranja y chocolate. Me gusta muchísimo. No seré tan ecológica como debiera, pero tu receta es una pasada. Besazos a miles.

    ResponElimina
  15. Aquesta recepta me l'he d'estudiar bé, em ve tan de gust. Bona Pasqua.

    ResponElimina
  16. Glòria, abans que res vull agrair-te tots els teus comentaris al meu blog,Fan molta il-lusió.
    Que bones aquestes trufes!!!!
    A mi m'encanta la combinació de taronja amb xocolata.
    Una abraçada.
    Chus
    BONA PASCUA

    ResponElimina
  17. la taronja amb xocolata tenen molt bona combinacio i aquestes de la recpeta teva obren la gana nomes veure-les

    ResponElimina
  18. que pequeño placer mas irresistible¡¡
    peto

    ResponElimina
  19. només ens deixes pecar un dia??? t'han quedat genials!!! Moltíssimes gràcies per participar reina. Molts petonets

    ResponElimina
  20. Pásate por mi cocina ;D. ¡Gracias guapa por todas tus atenciones!. Un beso y un abrazo.

    ResponElimina
  21. Com pot ser que encara no t'hagi deixat cap comentari a aquesta llepolia??? Com que vaig tant a deshores segur que ja no en queda cap, però un talladet o un cafetonet amb unes quantes... quin luxe!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  22. Glòria....quines trufes tan espectaculars....és que les fotos ja sòn com per caure desmaiat devant la pantalla!!!!
    Em semblen fantàstiques....jo com la Nani en vull 3 dotzenes!

    ResponElimina
  23. Qué fabulosas trufas!!! Un homenaje de chocolate qué bien sienta de vez en cuando!!!

    ResponElimina
  24. uau, que bones! La de la queixalada és temptadora total! Bones trufes, i de la tavella... millor! Petons

    ResponElimina
  25. Les trufes ja fa dies que les vaig veure.
    Volia donar-te les gràcies per posar l'opició bloglovin per seguir les teves publicacions, quin mal de cap ens donará google.
    Un petonet i bon cap de setmana

    ResponElimina
  26. M´has fet recordar que les primeres coses que vaig cuinar de petita van ser unes trufes i un pastís de formatge sense forn. Fa molts anys que no en faig, i amb taronja han de ser molt bones ja que la barreja és deliciosa, amb cacao m´agraden mes que amb arrebossat de xocolata. Que be que fagis aquestes receptes! sempre intento segir-les totes. Bon cap de setmana! Petó

    ResponElimina
  27. Ohhh, que trufas más bonitas, esa mordida dan ganas de ir a por ella!!
    Han quedado muy lindas retratadas!! Hace tiempo que no las hago, de hecho hace tiempo que no hago mucho, no tengo ganas de cocinar, jajaa, salvo lo justo para alimentarme!!!
    Besotess

    ResponElimina
  28. Quina bona pinta tenen les trufes, me les apunto!
    Petons, Marta.

    ResponElimina
  29. Impressionant! Ets una crack Mglòria :) Moltes gràcies per tot!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria