crema de coliflor amb formatge blau {oleum flumen}






En un preciós racó entre montanyes del Baix Camp hi ha tres pobles on des de fa un any tinc la satisfacció de poder-hi treballar.
La bellesa dels seus entorns és un espectacle canviant al llarg de les estacions.

I per fer honor a la bona gent que m'he trobat a Riudecanyes, Duesaigües i L'Argentera, que tant bé m'han acollit, fent-me sentir la calidesa de les seva gratitud com a persones més enllà del fred i del fort vent omnipresent en les seves contrades, avui com a protagonista secundari de la crema de coliflor amb formatge blau i Oleum Flumen: el pantano de Riudecanyes.




Gràcies a tots i cada un de vosaltres que hem feu feliç els 5 dies de la setmana. Avui a part de la recepta, els altres protagonistes en sou vosaltres.
Gràcies a la meva amiga per seguir-me en els meus jocs fotogràfics. Saps que juntes la diversió és doble.
Gràcies a la senyora de Riudecanyes que em va regalar l'agafador que surt en algunes de les imatges.
I gràcies a Oleum Flumen per brindar-me l'oportunitat de passar-m'ho bé fent allò que més m'agrada: compartir bons moments.




Ingredients:
  • 1 coliflor
  • 2 patates petites
  • caldo vegetal o aigua
  • sal, pebre, nou mosacada
  • 75 grams de formatge blau
  • oli Oleum Flumen
Elaboració:
  1. Netejar la coliflor i separar-ne flors del tronxo, que per fer crema també l'afegirem trossejat a l'olla.
  2. Pelar les patates i tallar a daus
  3. Omplir una olla i cobrir amb aigua o el caldo vegetal.
  4. Afegir la sal i espècies
  5. Coure 25 mintus a foc mig.
  6. Retirar del foc, afegir el formatge blau, i deixar refredar una mica abans de triturar.
  7. Servir calent i amb un bon raig d'oli Oleum Flumen.
Per fer la crema amb la Thermomix clica aquí.




I a gaudir de la natura, la bona companyia, o la bona companyia d'un mateix, i escoltar la remor de l'aigua, els ocells, i amb una mica de sort veure saltar un peix dins el pantano.





















Bona setmana!


I mentre contemplo la remor de l'aigua, tarerejo Don't say de Hannah Cohen


11 comentaris:

  1. El comentari que t'he deixat al facebook el subscric aquí: la crema serà bona però el muntatge que has fet per presentar-nos-la , amb model inclosa, fa que el nostre humil "pantanu" sembli...
    Molt bé glorieta, segueix així, ens agrada compartir aquestes estones amb tu.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Hola bunica!! quant de temps... :)
    Quines fotos més precioses, de veritat t'ho dic. M'encanten.
    La cremeta boníssima, jo en faig molt sovint, i de vegades també hi posso formatge, li dona un toc molt bo!!
    Molts petons grossos

    ResponElimina
  3. M'encanta, m'encanta, m'encanta!!!! Tot!!! La crema ha de ser deliciosa i les fotografies.....espectaculars!!! Ah!!! I el cassó...mmm....preciós!!!
    Petonets i....molt bona setmana!!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. Uns paisatges maravellosos per a poder degustar aquesta crema tan bona.
    Petons!!

    ResponElimina
  5. M'agrada tornar-te a retrobar i de pas et desitjo un bon any, tots tenim feina i el temps s'esgola però les trobadesd d'amistat sempre ens omplen.
    M'agrada aquesta recepta i l'ambientació que li has donada. Treballes per aqu'i? Que bonic, a mi aquests pobles també m'encanten.
    Molts petonets.

    ResponElimina
  6. Quin glamour tot plegat!!! Fantàstica entrada!!! Muaks de llana(més calentets!!!)

    ResponElimina
  7. Hola floreta meva!!!!
    Jo també faria la crema amb aquest paisatge, quin goig i quin gust, el dia que cuino amb la natura soc un altra. Aquesta crema es de les fixes a casa i el toc del formatge blau es un puntás. Petonets grans maca.

    ResponElimina
  8. Desde luego con este paisaje y estas fotos tan bonitas, es un placer tomar esta rica crema¡¡
    peto

    ResponElimina
  9. M'encanten les fotos, m'encanta la manta de ganxet i m'encanta la model! Ella m'ha parlat del teu blog. Et segueixo!

    ResponElimina
  10. Gloria, quines fotos.......no se com se m´había passat aquesta magnifica entrada. El lloc es precios y la model o ho fa molt be, o tu saps treura-li totes les millors posibilitats a la situació.
    Petons

    ResponElimina

Moltes gràcies per la vostra visita a Gourmenderies,
Mglòria